top of page

Het belang van de juiste wijnglazen: welke wijn in welk glas?

Het serveren van wijn in het juiste glas is een belangrijk aspect van het genieten van deze heerlijke drank. Elk type wijn heeft zijn eigen unieke eigenschappen, en het gebruik van het juiste wijnglas kan de smaak, het aroma en de algehele ervaring aanzienlijk verbeteren. In deze blog ontdekken we elke wijn in welk glas behoort en waarom dit zo cruciaal is voor optimale wijnbeleving.

1. BOURGOGNEGLAS

Bourgogne glas hebben een brede kelk met een ronde bodem en is ideaal voor complexe en volle rode wijnen, zoals Pinot Noir. Het grote oppervlak van het glas maakt het mogelijk om de subtiele aroma’s van deze wijnen optimaal te ervaren.

rode wijn in wijnglas

De wijn kan door de brede opening goed belucht worden, wat de smaak ten goedede komt.

2. WITTE WIJNGLAS

Witte wijnglazen hebben een iets kleinere kelk en een slankere vorm dan rode wijnglazen. Het is geschikt voor lichtere witte wijnen, zoals chardonnay, riesling en Sauvignon Blanc. door de slankere vorm helpt de frissen en fruitige aroma’s en de van de witte wijn te behouden.

3. BORDEAUXGLAS

Dit glas is een van de meest veelzijdige wijnglazen is geschikt voor diverse rode wijnen, zoals Merlot, Malbec en Cabernet sauvignon. De wijn kan ademen en kunnen zich goed ontwikkelen door de grotere kelk met een brede opening. De vorm van het glas zorgt ervoor dat de fruitige en kruidige tonen van de rode wijnen goed tot hun recht komen.

4. DESSERTWIJN

Het dessertwijn glas is kleiner en heeft een tulpvormige kelk. Dit glas is geschikt voor zoete dessertwijnen, zoals sauternes. De kleinere maat helpt om de zoete aroma’s te concentreren en te genieten van de intense smaak van de dessertwijn.


5. HET CAMPAGNE GLAS

Het champagne glas wordt ook wel fluitglas genoemd, heeft een smalle en hoge vorm. Deze vorm behoudt de bubbels en zorgt ervoor dat de champagne zijn bruisende karakter behoud. Het is perfect voor mousseerden wijnen zoals champagne, prosecco en cava.

Om de volledige smaak en aroma’s van de wijn te ervaren is het serveren van wijn in het juiste glas van cruciaal belang. Elk type wijn heeft zijn eigen geschikte glas, variërend is grootte, vorm en opening. Het witte wijnglas is geschikt voor lichtere witte wijnen terwijl het Bordeaux en bourgogne glas ideaal zijn voor rode wijnen. Het dessert wijn glas concentreert de zoete aroma’s terwijl het champagneglas de bubbels van mousserende wijnen de bubbels vast houdt. Door de juiste wijnglazen te gebruiken kunnen wijnliefhebbers optimaal genieten van de rijke en gevarieerde wereld van wijn.

Cheers op een onvergetelijke wijnervaring!verschillende wijnglazen met rood en witte wijn geserveerd op tafel

Comentarios


bottom of page