top of page

Tips voor een goede start na de feestdagen;

Hii studenten,

 

Welkom terug na een wel verdiende kerstvakantie! Het is begrijpelijk dat het soms lastig kan zijn om weer in het ritme te komen na een ontspannen periode volfeestdagen en quality time. Als jij jezelf afvraagt hoe je die typische kerstvakantie dip kunt voorkomen en vol energie aan de slag kunt gaan met je studentenwerk in de horeca, dan ben je hier aan het juiste adres. Wij delen wat tips om het nieuwe jaar met frisse moed te beginnen.

 

1.     Herinner jezelf aan je doelen

Neem even de tijd om je doelen voor het nieuwe jaar opnieuw te overdenken. Wat wil je bereiken met je studie en je studentenwerk in de horeca? Het herinneren van je doelen geeft richting en motiveert je m actie te ondernemen.

2.     Maak een realistische planning

Begin met het opstellen van een realistische planning voor de eerste week na je kerstvakantie. Hierbij is het belangrijk om niet te overladen, maar stap oor stap te taken op te pakken. Een goede planning helpt je om georganiseerd te blijven en voorkomt overweldiging.

3.     Begin met kleine successen

Begin met kleine taken en bouw geleidelijk op. Het afronden van kleine taken geeft een gevoel van voldoening en helpt je om je zelfvertrouwen op te bouwen voor grotere uitdagingen.

4.     Zoek support bij collega’s

Het is waarschijnlijk dat jouw collega’s dezelfde gevoelens ervaren na de vakantie. Deel je ervaringen en geef elkaar steun. Een positieve werkomgeving draagt bij aan het voorkomen van een dip zorgt voor een prettige sfeer op de werkvloer.

5.     Zorg voor voldoende rust en ontspanning

Na de feestdagen kan het voelen alsof je meteen vol gas moet geven. Vergeet echter niet het belang van voldoende rust en ontspanning. Een goede balans tussen werk en rust draagt bij aan een gezonde productieve mindset.

6.     Leer van vorige uitdagingen

Analyseer uitdagingen die je eerder hebt ervaren en bedenk hoe je hiermee om kunt gaan in de toekomst. Leren van vorige verstrekt je veerkracht en bereid je voor mogelijke obstakels.

7.     Focus op positieve ervaringen

Denk terug aan positieve ervaringen van vorig jaar. Wat waren hoogtepunten in je studentenwerk? Door je te concentreren op positieve herinneringen, creëer je een optimistische mindset voor de toekomst.

8.     Blijf open voor nieuwe kansen

Het nieuwe jaar brengt kansen met zich mee blijf openstaan voor nieuwe ervaringen en mogelijkheden in je studentenwerk. Dit kan enthousiasme aanwakkeren en zorgen voor een frisse start.

 

Onthoud, het is normaal om even tijd nodig te hebben om weer in de werkflow te komen na een vakantieperiode. Geef jezelf de ruimte en pas deze tips toe om hernieuwde energie en enthousiasme aan de slag te gaan!
 

Comments


bottom of page