top of page

5 tips, om goedkoop-leven, leuk te maken als student!

Wanneer jij student bent wil je natuurlijk alles uit het studentenleven halen maar wel zo goedkoop mogelijk en leuk!

Hieronder heb ik een enkel tips opgesteld voor studenten in Amsterdam en omstreken die je kan gebruiken om je studentenleven te verbeteren!

1. KRIJG KORTING MET JE STUDENTENPAS

Zorg dat je altijd je studentenpas bij je hebt want een van de grootste voordelen van het student zijn, is het krijgen van korting. Vraag daarom altijd naar speciale studentendeals in winkels, bioscopen, musea en restaurants. In Amsterdam zijn er veel plekken die korting geven aan studenten. Maak hier gebruik van!

2. VERKEN GRATIS BEZIENSWAARDIGHEDEN

het rijksmuseum van Amsterdam

Er zijn in Amsterdam talloze prachtige historische gebouwen, parken en andere bezienswaardigheden die je gratis kan bezoeken!

Ik heb een aantal favorieten opgesteld;

- Het Rijksmuseumtuin: In de tuin van het Rijksmuseum kan je prachtige sculpturen en tuinen vinden.

- Het Begijnhof: Dit is een historisch hofje dat werd gebouwd in de middeleeuwen.

- Het Vondelpark: Het bekendste prachtige park in hartje Amsterdam.

3. MAAK GEBRUIK VAN TWEEDEHANDS WINKELS

Amsterdam is gevuld met tweedehands winkels waar je unieke meubels, kleding en andere items kan vinden voor een lage prijs. Je kan dan denken aan de winkels en markten zoals de Episode, IJhallen en Waterloopleinmarkt.

4. MAAK GEBRUIK VAN JE FIETS

De fietsstad van Nederland is Amsterdam en fietsen is een betaalbare en gezonden manier om jezelf te verplaatsen. Maak daarom gebruik van het fietsnetwerk in Amsterdam en ontdek de stad op een aantal wielen! Het is zelfs goedkoper om een fiets te kopen dan een maandkaart voor het openbaar vervoer.

5. EET EN DRINK BIJ LOKALE ETABLISSEMENTEN

Zonder de toeristische prijzen heeft Amsterdam genoeg eet- en drinkgelegenheden waar je van heerlijke maaltijden en drankjes kunt genieten. Ga eens langs bij een studentencafé, gezellig eetcafé of een bruin café in de buurt van je Universiteit of Hogeschool! Zo kan je ook tegelijk contact maken andere studenten of buurtbewoners!

Met deze tips kan jij als student je leven in Amsterdam goedkoper en leuker maken! Vergeet niet naast het harde studeren om tijd te maken en te ontspannen, geniet van de prachtige stad en van je studentenleven!


vrouw die druk bezig is met haar studie. ze kijkt op haar laptop en heeft een bril op

Comments


bottom of page