top of page

Bespaartips die je niet mag missen als student
briefjes van 50 geld


Tips om te besparen als student zijn altijd welkom, want laten we eerlijk zijn: het studentenleven is nou eenmaal hartstikke duur. College, huur, boodschappen, misschien ben je wel lid van een vereniging en dan wil je ook nog leuke dingen doen zoals uit eten en op vakantie gaan. Kortom: letten op je budget is zo makkelijk nog niet. Gelukkig zijn er genoeg tips om op de kleine dingen te besparen, zodat je lekker van genieten van je studentenleven. In dit artikel bespreken we ze met je door. Kun jij daarna weer lekker gaan chillen.


1. MAAK GEBRUIK VAN STUDENTENKORTINGEN

Als student kun je vaak gebruik maken van studentenkortingen en van speciale studentenabonnementen. Denk bijvoorbeeld aan de sportschool, eetcafé’s, kappers, musea en bioscopen. Zoek eens uit voor je ergens heen gaat of je recht hebt op een studentenkorting.


2. KIJK NAAR JE INKOMSTEN EN JE UITGAVEN

Hoe stom het ook is, de eerste beste manier om echt direct te besparen is om te kijken naar wat je uitgeeft iedere maand en naar wat er binnenkomt. Deze twee stromen zul je op elkaar moeten afstemmen, wil je niet aan het einde van de maand wikken en wegen of je nog wel een brood kan kopen in de supermarkt.


3. REGEL EEN GOEDE STUDENTENVERZEKERING

Verzekeringen zijn nou eenmaal duur en ook als student is het belangrijk om je goed te verzekeren. Denk dan aan een goede inboedel-, aansprakelijkheids-, en zorgverzekering. Veel verzekeraars bieden een speciale studentenverzekering aan met een speciaal tarief.


4. KOOP TWEEDEHANDS SPULLEN

Studieboeken, meubilair, kleding, elektronica: alles is tegenwoordig tweedehands verkrijgbaar. Dit kan je als student een flinke hoop met geld schelen. Check bijvoorbeeld of je boeken kunt overkopen van iemand in het jaar boven jou en ga eens langs bij refurbished elektronica winkels. Lekker duurzaam ook.


5. NEEM EEN BIJBAANTJE

Heb je nog geen bijbaan en leef je van DUO, maar is het allemaal net te krap? Kijk dan eens of je een fijne en flexibele bijbaan kunt nemen. Bij EXTRA kun je bijvoorbeeld zelf kiezen wanneer je werkt, waar je werkt en wordt je wekelijks uitbetaald. Tot slot spaar je ook nog eens voor toffe studentendeals. Chill!


kortingComments


bottom of page