top of page

Met deze tips voorkom je een kater!!!


een vrouw die een vanuit haar bed koffie drinkt

Je kent het wel: je bent gaan stappen met vrienden. Geheel ongepland eindigde het etentje op woensdagavond in de kroeg. Om 05.00 uur fiets je naar huis, wetende dat je de volgende dag je waarschijnlijk niet veel beter zal voelen dan dat je nu doet. Die kater komt toch altijd wat minder goed uit op donderdagochtend dan op zaterdagochtend. Enfin, dat hoort er nou eenmaal bij als student. Gelukkig zijn er een aantal goede tips die je kunnen helpen om die kater te voorkomen (of in ieder geval wat minder erg laat worden). In dit artikel bespreken we de vijf belangrijkste tips met je door. Ready?


1. DRINK GENOEG WATER

Water is je beste vriend als je besluit om te gaan stappen. Weet je van tevoren al dat je gaat, zorg dan dat je gedurende de dag al genoeg water drinkt. Ook tijdens je bezoek aan de kroeg is het raadzaam om bij elk biertje ook even een glas water te drinken. Tot slot: als je thuiskomt is het verstandig om even twee flinke glazen water te drinken en er nog een extra bij je bed neer te zetten.


2. EET GEZONDE VOEDING

Om de alcohol te absorberen en een goede bodem te leggen is het belangrijk om gezond en voedzaam te eten voor en na dat je drankjes hebt gedronken. Denk dan aan een goed bord pasta met groenten, pesto en parmezaan voor je de deur uitgaat, een kleine snack als je thuiskomt en in de ochtend een vullend ontbijt. Gezonde vetten en eiwitten helpen namelijk bij het absorberen en afbreken van alcohol. Dus: broodje in de oven, eitje koken, plakjes avocado, gerookte zalm erbij en een verse sinaasappelsap on the side en je kunt er weer tegenaan.


3. VERMIJD KOFFIE

Hoe verleidelijk het ook is om met je vermoeide lichaam een kop koffie achterover te slaan onderweg naar college… Toch kun je dit beter niet doen. Dit komt omdat alcohol je lichaam al uitdroogt en helaas doet cafeïne hetzelfde. Kies eerder voor een gezond sapje, zo doe je je vitaminegehalte ook nog een lol!


4. BEWEEG JE LICHAAM

Bewegen staat niet op je prioriteitenlijst als je hebt gedronken. Toch is lichte beweging goed voor je lichaam. Maak een lekkere wandeling of pak de fiets ergens heen in plaats van het openbaar vervoer. Wat frisse lucht en beweging zal je kater wonderen doen!


5. VITAMINESUPPLEMENTEN

Het schijnt dat een aantal soorten vitamines kan helpen bij het afbreken van alcohol. Zo kan Vitamine B complex helpen om voor het slapen te nemen. Ook zou vitamine C en magnesium helpen de ochtend erna. Niet geschoten is altijd mis, toch?


En als bovenstaand allemaal niet helpt, dan is langzaam, minder of niet drinken natuurlijk ook een optie. Dan duik je bijvoorbeeld even onder de tafel als er een adtje voor de sfeer gedaan wordt!


Comments


bottom of page