top of page

Hoe trek je gasten naar je restaurant of event ?tafel gedekt met borden en wijnglazen

Wanneer jij een eigenaar bent van een horecazaak of een organisator van een event wil je natuurlijk zo veel mogelijk gasten aantrekken. Natuurlijk hoe meer bezoekers, hoe beter de sfeer en hoe hoger de omzet.

Hoe zorg je er nou voor dat je potentiële gasten ook daadwerkelijk voor jou event of zaak kiezen? Hieronder geven wij jouw een aantal tips.


1. ZORG VOOR EEN GOEDE ONLINE AANWEZIGHEID

Belangrijk dat je online goed te vinden bent want tegenwoordig gebeurt alles vrijwel online. Zorg daarom voor een aantrekkelijke website en een goede aanwezigheid op sociaal media. Het is van belang om regelmatig berichten en foto’s van gerechten die geserveerd worden of activiteiten die georganiseerd worden! Je kan denken aan het plaatsen van reviews van tevreden gasten.


2. MAAK GEBRUIK VAN ONLINE ADVERTENTIES

Je kan ook gebruik maken van online advertenties naast een goede online aanwezigheid. Dit kan op verschillende kanalen, zoals social media, google, maar ook op websites van lokale media. Je kan mensen bereiken die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in jouw zaak of event door gericht te adverteren op bepaalde doelgroepen.


3. ORGANISEER EVENEMENTEN

Een andere manier om potentiële gasten aan te trekken is door het organiseren van events. Denk dan aan een wijnproeverij, een liveoptreden of een food festival. Zorg er wel voor dat het event goed aansluit bij je doelgroep en dat er voldoende promotie gemaakt wordt.
mooie ruimte van een restaurant met tafels en de bar

4. MOND-TOT-MOND-RECLAME

Je zou het niet denken maar mond-tot-mondreclame nog altijd één van de beste manier om nieuwe gasten aan te trekken. Zorg er daarom voor dat de gasten een goede ervaring hebben die naar jouw restaurant of event gaat!


5. WERK SAMEN MET INFLUENCERS

Mensen met een groot bereik op social media zijn influencers, zij kunnen door hun grote bereik hun volgers bereiken. Je kan je het bereik vergroten van potentiële gasten door samen te werken met influencers die passen bij jouw zaak of event.


Je kan nieuwe gasten aantrekken naar jouw horecazaak of event door bovenstaande tips toe te passen! Zorg dat je online goed vindbaar bent, advertenties gericht inzet,

evenementen organiseert, kwaliteit levert voor een goede mond-tot-mondreclame en samenwerkt met influencers zodat jouw zaak of event een succes wordt.Commentaires


bottom of page