top of page

Dit is het ideale boodschappenlijstje voor studenten


studenten lopen met kratten bier naar de supermarkt in hun badjas

Boodschappen doen als student: het is wat. Je moet ineens alles zelf bedenken, kopen, koken… En dan hebben we het nog niet gehad over de prijzen van boodschappen. Je wilt namelijk ook nog geld overhouden om gewoon leuke dingen te doen, terwijl je ook niet met voedselverspilling thuis wilt zitten. Hoe doe je nou verstandig boodschappen? In dit artikel geven we je het ideale boodschappenlijstje voor studenten mee. Zo kun je nooit meer de mist in gaan!


1. DRANKEN

Hoewel een studenten koelkast niet altijd enorm gevuld is, mag een lekker drankje niet missen. Slim voor als je thuiskomt na een pittige dag op de studie, onverwachts bezoek krijg of gewoon zin hebt in een goed glas wijn of een koud biertje. Drank kun je goed bewaren dus als er een goede aanbieding is: neem dan altijd één of twee flessen mee.


meisje die pasta eet

2. PASTA,RIJST EN KANT-EN-KLAREN SAUZEN

De klassieker onder de gerechten van studenten. Wie houdt er nou niet van een bordje pasta of rijst? Het is makkelijk te maken en super goedkoop. Een zak spaghetti of rijst in je kast hebben is dan ook een must. Koop er kant en klare tomatensaus, groenten en kaas bij en je bent klaar. Heb je over? Dan bewaar je het prima in een bakje voor de volgende dag als lunch of diner. Easy!


3. BOTER,KAAS EN EIEREN

Hollandser kan het niet, maar toch zijn boter, kaas en eieren drie smaakmakers. Een omelet bakken met restje groenten en een blik tonijn? Wat kaas erover? Of oud brood in de pan roosteren met brood? Het kan allemaal. Boter, kaas en eieren zorgen ervoor dat je van alles iets kunt maken.


4. HAVERMOUT EN BLOEM

‘s Ochtends een bak havermout is vullend, gezond en hartstikke lekker. Havermout kost vrijwel niks en je kunt lang met een zak doen. Ook kun je er baksels mee maken, bijvoorbeeld. Hetzelfde geldt voor bloem: heb je ineens zin in een zelfgemaakte pizzabodem of pannenkoeken? Dan kan bloem niet ontbreken in je kast. Kies voor de volkoren variant als je wat gezonder wilt gaan!


5. FRUIT EN GROENTEN

Het dieet van een student is niet super gezond, toch kun je bij de supermarkt beter wat fruit inslaan. Denk dan aan appels of bananen: je kunt hiermee ook weer bananen pannenkoeken bakken met ei of een simpele en goedkope havermout wat opfleuren in de ochtend met appel, pindakaas en kaneel. Groenten kun je ook lekker lang bewaren in de koeling en als je even zoekt in de aanbieding ben je niet zoveel kwijt. Zeker groenten van Hollandse bodem zijn goedkoop!


6. DE VRIEZER VULLEN

Koken voor meerdere avonden tegelijk is goedkoper en makkelijker. Heb je een vriezer in huis, vries dan je tweede en derde portie in voor later die week. Doe dit een paar keer en je hebt nog verschillende gerechten om uit te kiezen ook. Wat een luxe!

Comments


bottom of page