top of page

De horeca trends van 2023!

Als we nu al kijken naar de horeca trends van 2023 dan kunnen wij eruit opmaken dat de komende jaren meer gaat draaien om duurzaamheid, beleving en het gebruik van technologie. Deze trends zijn ontstaan door de wensen van de consument en door de veranderingen in de wereld.

In deze blog bespreken we de horeca trends van 2023.


1. DUURZAAMHEID

Het is al jaren een belangrijk thema, duurzaamheid. Maar in 2023 zal het nog meer in de spotlights staan. Je ziet steeds meer initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan, restaurants gaan steeds vaker hun menu’s aanpassen aan seizoensgebonden ingrediënten. Daarnaast is er meer aandacht voor verpakkingen.


2. BELEVING

Gasten willen meer dan alleen lekker eten en drinken. Ze willen graag totale beleving ervaren. Deze beleving kan versterkt worden door de inrichting van het restaurant, het moet niet alleen mooi zijn maar ook functioneel. Daarnaast kan deze beleving ook versterkt worden door livemuziek of het organiseren van events. Gasten willen meer dan alleen uit eten gaan, ze willen een avondje uit beleven.


3. TECHNOLOGIE

De technologie speelt al een aantal jaren een grote rol in de horeca. De ontwikkeling van online menukaarten en digitale bestelsystemen door. Gasten bestellen gemakkelijk en restaurants kunnen hierdoor efficiënter te werk gaan.


personeel helpt een klant in een koffie winkeltje4. HYBRIDE CONCEPTEN

Als laatst zien we ook steeds hybride concepten ontstaan. Er worden hierbij verschillende horeca-activiteiten gecombineerd door bijvoorbeeld een restaurant met een kookworkshop ruimte of een hotel met een bioscoop. De horeca speelt hiermee in op de behoefte van gasten op om één verschillende en leuke activiteiten te kunnen ondernemen.


De trends van horeca 2023 draait om beleving, duurzaamheid, beleving, technologie en hybride concepten. Het draait bij gasten niet alleen om lekker eten en drinken maar om de totale beleving. Duurzaamheid is steeds belangrijker en er zal steeds meer aandacht zij voor technologie. Als laatst zullen er steeds meer hybride concepten ontstaan waarbij verschillende activiteiten op één plek ontstaan.


mooie bar buiten met fruit erop

Comentários


bottom of page