top of page

De Cocktailtrends van 2024

De Cocktailtrends van 2024

Als we de cocktailtrends voor de zomer van 2024 bekijken, kunnen we een aantal opwindende ontwikkelingen en verschuivingen in de cocktail wereld verwachten. Hier zijn enkele trends die naar verwachting de cocktail scène zullen domineren:


1. Duurzaamheid en Lokaliteit

Duurzaamheid en het gebruik van lokale ingrediënten zullen naar verwachting belangrijke thema's zijn in de cocktail wereld deze zomer. Bartenders zullen zich steeds meer richten op het gebruik van seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten, zoals verse kruiden, fruit, en zelfs lokaal gedistilleerde spirits, om milieuvriendelijke en smaakvolle cocktails te creëren.


2. Alcoholvrije en Lage-Alcoholische Opties

De vraag naar alcoholvrije en lage-alcoholische cocktails blijft groeien, en deze trend zal naar verwachting in de zomer van 2024 alleen maar toenemen. Bartenders zullen zich steeds meer richten op het ontwikkelen van creatieve en smaakvolle mocktails en cocktails met een lager alcoholpercentage, die net zo bevredigend zijn als hun traditionele tegenhangers.


3. Exotische Smaken en Ingrediënten

Avontuurlijke smaken en exotische ingrediënten zullen deze zomer hoog op het menu staan. Denk aan ingrediënten zoals dragonfruit, lychee, jalapeño, en gember, die een verrassende en levendige twist kunnen geven aan klassieke cocktails. Bartenders zullen experimenteren met nieuwe smaakcombinaties en texturen om unieke en onvergetelijke drankjes te creëren.


4. Gezondheidsbewuste Cocktails

Gezondheidsbewuste cocktails zullen ook een belangrijke trend zijn deze zomer, waarbij bartenders zich richten op het gebruik van verse, natuurlijke en voedzame ingrediënten. Denk aan cocktails met toegevoegde superfoods zoals chiazaad, kurkuma, en spirulina, evenals cocktails met minder suiker en calorieën, die perfect passen bij een gezonde en actieve levensstijl.


5. Creatieve Presentatie en Garnituren

De presentatie van cocktails wordt steeds belangrijker, en deze zomer kunnen we een grotere nadruk verwachten op creatieve presentatie en garnituren. Bartenders zullen experimenteren met verschillende glazen, servies en garnituren om cocktails te transformeren in ware kunstwerken die niet alleen heerlijk smaken, maar er ook prachtig uitzien op sociale media.


Of je nu op zoek bent naar een verfrissende mocktail, een exotische smaaksensatie, of een gezonde en voedzame cocktail, deze trends beloven een opwindende zomer vol smaakvolle en creatieve drankjes. Dus ga op avontuur, probeer nieuwe smaken en geniet van alles wat de cocktail wereld te bieden heeft! Cheers! 🍹


Ben je ook zo'n groot liefhebber van cocktails en zou je deze het liefste de hele dag maken? Meld je dan aan bij studenten horeca uitzendbureau EXTRA!



Een bartender met zijn creatieve creatie
Een Cocktail als Kunstwerk

bottom of page