top of page

6 betaalbare uitjes in Amsterdam voor studenten...


boot door de grachten van amsterdam

Iedere student is altijd opzoek naar leuke uitjes die betaalbaar zijn,

Maar gelukkig, zelfs in Amsterdam zijn er genoeg plekken die je kunt bezoeken zonder dat je te veel hoeft te betalen.Ik heb 6 uitstapjes samengesteld die niet te duur zijn en ze zijn helemaal van deze tijd!


1. BEKLIM DE WESTERTOREN

Een van de meest iconische gebouwen in Amsterdam is de Westertoren en is gelegen in de Jordaan. Je kunt de toren beklimmen en genieten van een onwijs mooi uitzicht over de stad.

Dit is zeker de moeite waard om een onvergetelijke ervaring op te doen.


2. ONTDEK DE 9 STRAATJES

De 9 straatjes is één van mijn leukste plekken in Amsterdam, ik kom er niet alleen maar het kantoor van EXTRA is gevestigd in de 9 staatjes!

De 9 straatjes is gelegen midden in Am


sterdam het is een beeldige wijk met veel leuke winkels, boetiekjes, restaurants en cafés! Het is niet alleen een geweldige plek om te winkelen maar ook om te eten, te drinken en genieten van de Amsterdamse sfeer die hier heerst.

Hou jij van vintage kleding? Dan ben jij hier helemaal op je plek want de wijk staat bekend om zijn vintage winkels en unieke boetiekjes. Het is zeker de moeite waard om hier een dagje door de straatjes te strompelen en te genieten van de leuke Amsterdamse sfeer.


3. MAAK EEN WANDELING DOOR HET VONDELPARK

Het Vondelpark is een geweldige plek om te wandelen, te picknicken, te sporten of gewoon om even te ontspannen. Het is een van de grootste en meest populaire parken in Amsterdam.

In het Vondelpark zijn er ook een aantal leuke bezienswaardigheden, er is een theehuis en een openluchttheater waar vaak events worden georganiseerd!


4. BEZOEK DE BLOEMENMARKT

Gelegen aan de Singel tussen het Koningsplein en Muntplein bevindt zich de drijvende Bloemenmarkt, het is een typische Amsterdamse markt die het hele jaar door bloemen en planten verkoopt.

Het is een gezellige en kleurrijke plek om rond te wandelen en ultiem te genieten van de geuren en kleuren.

Naast het genieten kan je ook bloembollen kopen om in je eigen tuin te planten, als jij de gelukkige bent met een tuin in Amsterdam;).


5. BEZOEK DE FOODHALLEN

Voor de echte food lovers opgelet: Misschien ken je het wel, de bekende Foodhallen in Amsterdam het is gelegen in de wijk De Hallen en is een overdekte markt met veel restaurants en bars.

Amsterdam is een inspirerende stad en inspireert nog steeds mensen om een stap verder te gaan in alles wat ze doen. Amsterdam blijft het beste serveren wat de mooie stad te beiden heeft, ga met ze mee op reis door de culinaire cultuur van Amsterdam, de foodhallen telt nu 47 tentjes en is zeker de moeite waard om een keer een kijkje te nemen! Naast de Foodhallen vind je ze een markt, hier kan je elk weekend genieten van heerlijke verse producten!6. ONTDEK DE ALBERT CUIJP MARKT

De bekendste markt binnen Amsterdam is de Albert Kuijp markt en is gelegen in de Pijp.

De Cuyp is sinds 1905 een van de favoriete plek voor vele Amsterdammers, hoppykoks, mensen die opzoek zijn naar een koopje en toeristen.

Het telt op dit moment 260 kraampjes en is de favorietste markt onder de Amsterdammers. Het staat vol met kraampjes met kleding, sieraden, bloemen, verse producten, prachtige stoffen en niet te missen: natuurlijk typische Hollandse lekkernijen.

Je kan hier heerlijk een middagje rondsnuffelen en genieten van de authentieke en de gezellige sfeer van de stad.


Dit zijn een aantal van de talloze uitstapjes die Amsterdam te bieden heeft. Hou je nou van cultuur, kunst eten of de natuur? Het kan allemaal!

Tip voor de studenten: schaf een museumjaarkaart en een Swapfiets aan!

Een EXTRA tip, wanneer je bij EXTRA komt werken krijg je toegang tot korting op studentendeals zoals een museumjaarkaart en een Swapfiets!


Meld je aan bij EXTRA  :) !Comments


bottom of page