top of page

5 x redenen om in de horeca te werken


Werken in de horeca is werken in de leukste, meest diverse en flexibele branche die er is. Zeker als student kun je met werk in de horeca lekker zakgeld verdienen terwijl je jezelf door je college jaren heen slaat. Maar waarom is het dan zo chill om in de horeca te werken? In dit artikel geven we je vijf redenen waarom ook jij in de horeca wilt werken!1. Nieuwe mensen ontmoeten

Een werkplek wordt pas echt een leuke werkplek als je ook leuke mensen om je heen hebt. Dat betekent: leuke collega’s. Ze zeggen niet voor niets dat de gezelligste mensen in de horeca werken en dat kunnen we alleen maar beamen. Je ontmoet veel nieuwe mensen, collega’s worden vrienden. Misschien ontmoet je zelfs wel je nieuwe liefde! De horeca is gewoon dé plek om je sociale kring een boost te geven.


2. Het beste eten

Ben je dol op eten? Dan zit je in de horeca goed. Je hebt hier namelijk altijd toegang tot het lekkerste eten. Flensjes met pekingeend? Sushi? Wagyu burgers? De horeca heeft het allemaal.


3. Het gezelligste kantoor

Niets is saaier dan in een stoffig kantoor zitten de hele dag. Je zit tenslotte al vaak genoeg in collegezalen! De horeca is dan ook het leukste en gezelligste kantoor wat je kunt bedenken, met de hele dag reuring.

4. Je maakt altijd iemand blij

Als je in de horeca werkt kun je er zeker van zijn dat je mensen blij gaat maken. Of dat nou met een vers getapt biertje is of met een heerlijke oester. Iedereen wordt tenslotte blij van lekker eten, drinken en een praatje maken.


5. Lang leve de afwisseling

Werken in de horeca betekent nooit dat saaie baantje van 9 tot 17 uur. Of dat nou een bijbaantje is of niet: een beetje afwisseling kunnen we allemaal goed gebruiken. In de horeca kun je er zeker van zijn dat geen een dag hetzelfde is.Comments


bottom of page