top of page

5 tips om je event te laten slagen
Het organiseren van een evenement vergt nogal wat expertise en tijd. Naast de druk die het met zich meebrengt wegens de vele aspecten die geregeld moeten worden voordat het event van start gaat, wil je natuurlijk ook dat alles tijdens het event soepel verloopt. Deze twee dingen gaan dan ook eigenlijk hand in hand: planning en professionaliteit. In dit artikel lichten we daarom vijf tips uit om je event te laten slagen.1. Kies een passende locatie voor je evenement

De locatie bepaalt in grote mate de sfeer en het succes van je evenement. Kies daarom een locatie die de mogelijkheid geeft om jouw creatieve ideeën te verwerken. Daarnaast is het belangrijk dat je locatie ook moduleerbaar is aan jouw wensen en het aantal deelnemers van het event. Tot slot is de toegankelijkheid ook een belangrijk element en een groot pluspunt: je kunt tenslotte maar één eerste indruk maken.


2. Werk met een professioneel team

Werken met professionals die precies weten wat ze waar en vooral hoe ze het moeten doen is een must, wil je dat je event slaagt. Bij EXTRA hebben we daarom altijd een team aan professionals klaar staan die precies passen bij het type evenement. Ontzorging terwijl we net dat stukje extra leveren wat jouw event nodig heeft!


3. Kies een geschikte activiteit

Hoe klein of groot je evenement ook is, het is belangrijk dat je een activiteit organiseert die past bij de doelgroep en het imago van de organisator. Een walking dinner voor ouderen organiseren is bijvoorbeeld geen goed idee, terwijl dat voor young professionals weer precies de juiste insteek kan zijn.


4. Schakel een professionele cateraar in

De catering is een centraal element van een event. Er wordt tenslotte altijd wel gedronken en gegeten. Het is belangrijk om een cateraar in te huren die goed eten serveert, passend bij de omgeving en het aantal mensen. Je wilt voorkomen dat je bijvoorbeeld koud eten serveert, omdat de keuken de druk niet aan kan. Doe daarom altijd gedegen onderzoek en ga met verschillende partijen in gesprek.


5. Een planning maken

Een planning maken voor het event is het belangrijkste wat je kunt doen om het tot een succes te maken. Denk aan een planning van het budget, maar ook aan de de opbouw en afbouw van het event én een draaiboek op de dag of avond zelf. Een goed begin is het halve werk!


Ben je van plan om een event te organiseren en ben je op zoek naar goed en getraind horecapersoneel? Neem dan contact met ons op. Of wil je zelf op gave evenementen werken? Schrijf je dan bij ons in.


Comments


bottom of page