top of page

Wat zijn de voordelen van een uitzendbureau en wat kost het?


serveerster helpt de gasten

Je hebt nieuw personeel nodig en twijfelt hoe je dit moet aanpakken. Ga je voor een uitzendbureau of neem je iemand in dienst? Hoewel het inschakelen van een uitzendbureau misschien duur klinkt, is dit niet altijd het geval. Sterker nog: het kan juist de ideale oplossing voor jouw personeelsprobleem zijn. In dit artikel leggen we je uit waarom dat zo is en wat de voordelen zijn van het inhuren van een uitzendbureau.


1. HET KOSTENPLAATJE: EEN UITZENDKRACHT VS. LOONDIENST


Wanneer je zelf een medewerker in loondienst neemt dan zijn de kosten het bruto uurloon plus de werkgeverskosten (35%), vakantiegeld- en vakantiedagen (18%). Bovenop komen daar de kosten voor de loonadministratie, werving- en selectie en het risico op ziekte en uitval of verlof er nog even bovenop.


Dit betekent als je zelf iemand in dienst neemt, het je ongeveer het bruto uurloon plus 75% kost. Een uitzendkracht kost het bruto uurloon plus 90%. Misschien denk je: hoe kan dat bijna geen verschil maken? Nou, dat zit ‘m hierin: in het uitzendtarief zitten de kosten voor loonadministratie, risico op doorbetaling bij ziekte, uitval of verlof én kosten van werving- en selectie bij in.


Zo kun je concluderen dat je door bijkomende kosten, zoals hierboven uitgelicht, over het algemeen niet heel veel duurder uit bent bij het inhuren van een uitzendkracht vs. een medewerker in dienst nemen.


2. DE VOORDELEN VAN EEN UITZENDBUREAU


Naast het weinig schelende kostenplaatje hangen er nog andere voordelen vast een het inhuren van een uitzendbureau.


Expertise

Met stipt op nummer één kun je er vanuit gaan dat je bij het inhuren via een uitzendbureau direct experts in het vak krijgt. Dit betekent dat er geen behoefte is aan inwerken, opleiden of trainen. Het personeel van een uitzendbureau weet namelijk precies hoe ze hun werk moeten doen.


Weinig zorgen

Stel, je bent nog in de groeifase van je bedrijf en hebt geen financiële middelen om iemand in te huren, maar zoekt wel professionele hulp, dan is een uitzendbureau ook zeer geschikt. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je een tijdelijk personeelsprobleem. Zo kun je zorgeloos je project uitvoeren.


Tijdwinst en flexibiliteit

Met het inschakelen van een uitzendbureau behaal je ook flinke tijdwinst. Je hoeft namelijk niet zelf een enorme werving- en selectieprocedure door om de juiste persoon te vinden en ze daarna in te werken. Daarnaast zijn uitzendbureaus altijd flexibel en kun je vaak op het laatste moment nog aan goed personeel komen.Ben je nieuwsgierig geworden naar de voordelen van het werken met een uitzendbureau? Neem dan gerust contact op met uitzendbureau Extra! Ons team staat klaar om je te assisteren bij al jouw personeelsbehoeften. Wij zijn jouw strategische partner in het oplossen van personeelsuitdagingen en zorgen voor de perfecte match tussen talent en jouw organisatie.


Comments


bottom of page