top of page

Tips voor het makkelijker vinden van een kamer in Amsterdam!

Het kan lastig zijn om een betaalbare kamer te vinden als student in Amsterdam. Toch zijn er genoeg opties om de zoektocht zo mogelijk te maken. Ik heb een aantal tips opgesteld om het vinden van een kamer makkelijker te maken!

mooie foto van de huizen in Amsterdam

1. SCHRIJF JE IN BIJ EEN STUDENTENVERENIGING

Studentenverenigingen hebben vaak eigen panden waar jij tijdelijk kunt gaan wonen. Wanneer jij je inschrijft bij een studentenvereniging vergoot jij je kans op een kamer. Daarnaast bouw je een groot netwerk op, jouw vrienden kunnen ook opzoek zijn naar huisgenoten!

2. ZOEK OP FACEBOOK

Facebook biedt veel verschillende groepen aan waar kamers woorden aangeboden. Zoek op ‘kamer Amsterdam’ en kijk of er iets tussen staat wat jou aanspreekt.

3. VRAAG AAN VRIENDEN

Maak gebruik van je netwerk! Vraag aan vrienden of kennissen tips voor een kamer!

Het gebruik maken van je netwerk is altijd handig en vraag daarom om je heen en wie weet kom je zo aan een leuke kamer!

4. MAAK GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA

Instagram is een hulpmiddel om een geschikte kamer te vinden. Maak een mooie story met een leuke tekst dat je opzoek bent naar een kamer en vraag aan je vrienden of ze je story willen delen. Ook hier maak je weer gebruik van je netwerk!

5. MAAK GEBRUIK VAN WEBSITES

Er zijn meerdere websites waar kamers worden aangeboden. De bekendste sites zijn Kamernet en Rooming. Er zijn ook minder bekende sites, het kan geen kwaad om meerdere sites te gebruiken! Zo vergroot je alleen maar je kans om een kamer te vinden!

Het kost wat tijd om een kamer te vinden in Amsterdam, maar met deze tips ben ik ervan overtuigd dat je snel een geschikte en betaalbare kamer te zullen vinden. Succes met je zoektocht!Comments


bottom of page