top of page

Leukste horeca tentjes die je op je lijstje moet hebben staan..

Ben jij net verhuisd in Amsterdam en wil je nou weten welke studenten horeca tentjes leuk zijn om een kijkje te nemen? Of ben jij een lezer die al in Amsterdam woont en ben je even inspiratieloos waar je binnenkort naar toe wil gaan? Lees dan snel verder!


Als Amsterdamse student is er niks leuker dan rondlopen door de gezellige straatjes van de stad zoals, de 9 straatjes of de Jordaan. Niet alleen hier zijn talloze mogelijkheden om een lekker hapje en een drankje te nemen maar er zijn talloze horecagelegenheden in Amsterdam om een kijkje te nemen. Maar waar vind je nu de leukste plekjes in Amsterdam om te eten en te drinken? In deze blog schrijf ik als student de leukste plekjes die je zeker op je lijstje wil hebben!


1. CAFÉ THIJSSEN

In de Jordaan op een klein hoekje zit Café Thijssen verscholen. Het is een bruin Café waar je ontbijt, snacks, sandwiches, koffie, bier en cocktails kan bestellen. Er hangt hier een gemoedelijke sfeer, café Thijssen is binnen de studenten heel erg bekend in Amsterdam.

Het is voor veel Amsterdammers een vaste waarde in hun leven geworden. Het is een bijzonder plek waar buurtbewoners, zakenmannen//vrouwen, studenten en zzp’ers allemaal samen komen.

Dit Café is niet te missen op je lijstje en is zeker de moeite waard om een biertje te drinken aan de bar en in de avond een klein dansje te wagen!


2. CAFE DE HEUVEL

‘Als ik sneuvel, dan bij Heuvel!’ is het slogan van Cafe de Heuvel!

Als je echt de Amsterdamse cultuur wilt ondekken dan is Café de Heuvel niet te missen op je lijstje! Voor het oer Amsterdamse gevoel, ga je naar Café de Heuvel, dit café is gelegen op de prinsengracht. het is een van de oudste cafés in de stad gelegen op een kleine hoek.

Het is een oude stam kroeg, dit zie je ook aan het interieur, hier is sinds jaar en dag niks meer aan gedaan, maar je ziet het ook aan de vergeelde foto’s aan de muur.

Aan de bar vind je de echte stamgasten die vanaf vier uur in de middag lief en leed met elkaar delen met een lekker pilsje!


3. BAR BUKOWSKI

Bar Bukoswki is geliefd onder de Amsterdamse studenten; het zit op loopafstand van UVA aan het Roeterseiland. Volgens de eigenaren van Bar Bukowski is er altijd wel een reden om te drinken. De eigenaar heeft een liefde voor alcohol en literatuur. Dit is ook terug te zien op de quotes op het menu. De sfeer is ongedwongen en er hangt altijd een gezellige vibe! Dit is de ideale plek voor een drankje na een college of een avondje met je vrienden!


4. KARAVAAN

Karavaan is te vinden in West, net als Café Thijssen kennen alle studenten Karavaan. Zomers schijnt de hele dag de zon op het terras en kan je genieten van een heerlijk kopje koffie met een croissantje tot een lekker speciaal biertje met een borrelhapje erbij. Op de kaart vind je gerechten uit diverse gebieden van de Karavaan route, deze gerechten zijn betaalbaar en laagdrempelig.

In de avonduren wordt het rustige restaurant overstroomd met studenten tot zakenmannen/vrouwen die zin hebben in een leuke avond met harde muziek!


5. CANNIBALE ROYALE

Dit stoere hippe restaurant is gevestigd op meerdere locaties in Amsterdam. Cannibale Royale is gevestigd op meerdere locaties in Amsterdam en staat bekend om de goede spareribs, burgers en diverse drankjes. De sfeer is informeel en super gezellig. Hierdoor voel jij je snel op je gemak. Dit is toch ideaal voor een avond je uit met je vrienden?!


Heb je nu zin in een lekker kop koffie, een burger of een gezellige borrel, in de stad Amsterdam is er voor iedere student wel iets leuks te vinden! De bovengenoemde horecagelegenheden zijn echt een bezoekje waard!

Geniet van je studenten tijd, gezelligheid en het lekkere eten en drinken in deze onwijs leuke stad!


コメント


bottom of page